Hopp til hovedinnholdet

Fostermoren min forstår meg ikke, hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har bodd i fosterhjem i 3 år nå. På grunn av at jeg sliter med tvangslidelser,tvangstanker, sosial angst og angst. Dette forstår ikke min fostermor så nå tørr jeg nesten ikke å snakke til min fostermor for alt blir feil. Hun ser så alvorlig ut og streng ut. Hun sårer meg så jeg blir lei. Jeg prøver å si hvordan hun burde oppføre seg men da skjønner hun ingen ting og blir bare forbanna! :( hva syns du jeg bør gjøre? Jeg har sakt det til legen, helsesøster, læreren, og barnevernet. Men hun oppfører seg bare negativt. Hun hever stemmen og er streng. Selv om hun ikke mener det sier hun

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver inn til oss her på ung.no. 

Jeg forstår at det blir vanskelig for deg når du opplever hjemmesituasjonen din som såpass vanskelig nå. Det er fint at du har snakket med flere om hvordan du har det der hjemme. Selv om det ikke har ønsket effekt ennå, så tenker jeg at det er godt for deg og viktig å dele indre smerte og misnøye. Du skriver også at du har forsøkt å fortelle fostermor hvordan hun bør oppføre seg, men det virker ikke som det har fungert særlig godt for hverken deg eller henne. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med saksbehandleren din i Barneverntjenesten og fortell hvordan du opplever hjemmesituasjonen nå og fortell at du ønsker en endring og be om et møte der dere - fostermoren din, du og saksbehandleren din - kan ta en prat om hvordan dere kan få det bedre sammen. Kommunikasjon er nøkkelen her. Og jeg tror det vil være best om saksbehandleren i Barneverntjenesten blir med i en sånn prat, som en slags nøytral person som kan hjelpe dere begge - fostermor og deg - til å finne gode løsninger for dere. Det vil sikkert være fint for deg å forberede deg litt før møtet, eks. kan du skrive ned hva du vil få sagt, hva som er viktig for deg og forslag til endring hos dere begge.

Lykke til videre og ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem er fosterforeldre, og hva kan jeg forvente av dem?

Familie på tur (colourbox.com)

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er fosterforeldre forskjellige og har ulike egenskaper og måter å være på.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker