Hopp til hovedinnholdet

Pappa respekterer ikke mine meninger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei pappaen min snakker bare om flykninger hele tiden og at de ikkke burde være hær. Jeg og moren min blir veldog lei av dette og når det er nyheter snakker han alltid dritt om den som sier at flykninger burde komme til norge. Her om dagen hadde vi kjørt fra trening og så sa de at "allah akbar" betydde gud er stor ig så sa han at det ikke var det at det betydde allah er størst og da sa jeg at det ikke var det. Og så kommer han opp i ansiktes mitt og sier masse ting. Og siden han gjør det prøver jeg og dytte hna bort men jeg er redd for at han skal gjøre noe med meg. Og så sa jeg til han "du er helt syk" og da sa han "ja fordi du er datteren min" og da begynnte jo jeg å gråte førdi jeg ble jo såret så nå ligge rjge på rommer og gråter. Hva skal jeg gjøre for at han skal skjønne at jeg kan ha egene meninger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det viktigste du kan gjøre er å begynne med å vite inni deg at du har full rett til dine meninger. De er dine. Jeg synes det er flott at du sier hva du mener og står opp for at alle har rett til respekt. Det er forbudt med rasisme i Norge. Dette kan du lese mer om lenger ned.
 
Har du tenkt på å engasjere deg i ungdomsorganisasjoner hvor du kan bli kjent med flere ungdommer som tenker som deg? Det kan gi deg styrke at dere er flere. Det er også godt å høre at du og mamma er enige, kan hun støtte deg overfor pappa?
 
Det er viktig at du vet at foreldre ikke har lov til å snakke stygt, komme med trusler eller bruke vold overfor sine barn. Hvis du opplever noe vanskelig hjemme er det viktig at du forteller helsesøster om dette. Du kan også snakke med helsesøster om hvordan du har det og få tips om hva du kan si til pappa.
 
Jeg heier på deg!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Spørsmål og svar om rasisme

Rasisme (colourbox.com)

Hva er forskjellen mellom rasisme og diskriminering? Hvorfor er det viktig å forstå flyktninger, og hvorfor er "neger" og "polakk" stygt å si? Få svar på dine spørsmål om rasisme her.

Les mer

Disse organisasjonene jobber mot rasisme

Rasisme? Nei takk! (ung.no)

Ønsker du å jobbe for å begrense rasisme? Her er en oversikt over organisasjoner du kan engasjere deg i, og som gjerne vil ha din innsats!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring