Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rettigheter i Norge?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei. jeg er norsk statsborger, har folkeregistrert adresse i utlandet. Ville melde flytting til norge men det kan jeg ikke siden folkeregistreret krever arbeidskontrakt selv om jeg er norsk. Selv om jeg bor i norge kan jeg ikke folkeregistreret meg i en norsk kommune, Har jeg ingen rettigheter i norge i en slik situasjon. hva bør jeg gjøre?jeg kan heller ikke reise til andre land igjen.jeg skal jo bo i norge fremover. jeg har vært hos sosialkontoret og blit nektet sosialhjelp fordi jeg ikke har fast bopel, bruker medisiner? ingen rett til fastlege heller. hva gjør jeg hvis jeg kommer til å gå tom for medisiner. Må jeg ranet apotek og havne i fengsel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Du må snakke med Folkeregisteret når det gjelder flytting til Norge og hva de krever for at flyttingen skal kunne godkjennes.

Du bør også ringe oss på 55 55 33 33, tastevalg 1, slik at du får snakke med veiledere som er spesialister på økonomisk sosialhjelp.

Dette er vanskelig for oss å svare på her på ung.no, da vi ikke kjenner saken din godt nok.

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring