Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale NRK-lisens når jeg er under 18 år?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Vet ikke om dette går under riktig emne men jeg lurte rett og slett på dette med nrk lisens når du kjøper tv. Jeg har nettopp hatt konfirmasjon og tenkte å kjøpe meg en tv, men jeg så at jeg må registreres i noe nrk lisens opplegg, hva vil det si? Skal jeg betale nrk lisens når jeg bare er 15 år? Jeg bruker jo bare tven til spillkonsolen min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alle som har en fjernsynmottaker må betale kringkastingsavgift, men barn under 18 som bor hos foreldre trenger ikke å betale. De regnes som en del av husstanden. Du kan lese mer om kringkastingsavgiften for privatpersoner på nrk.no

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du en forbruker?

Handlevogner (colourbox.com)

Vi er alle forbrukere når vi shopper, surfer på nettet og mottar reklame. Men visste du at forbrukere også har rettigheter?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker