Hopp til hovedinnholdet

bli mobbe på utsende dem kalt oss is som dreper folk 

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg går på skole som folk baksnakker hverandre og så på nette... jeg kom til Norge da jeg var 12 fordi jeg hadde ikke bra i Somalia først dag på skolen var det veldig gøy etter 2år har alt blit drit moren min blit syk og ligge helle tiden på sykehuset faren min måtte jobbe helle tiden jeg og mine venner bli mobbe på utsende dem kalt oss is som dreper folk at vi skål dra tilbake til hvores land at vi kommet har bare til å drepe folk.... det var meir men jeg kan ikke skrive alt. Men etter noen måneder har alle sammen laget sinne egen grupper vi slåss og alt.... men en ting jeg vil bare få hjelp av noen har skrivet melding til noen som går på klassen min på Sarah som andre kan ikke vite hvem du er den parson som skrivet som jeg skriver på fordi jeg skriver på bøkmål og den parson skrivet hate ting på en jente som er puplær på klassen da folk lest det mange tror at det var jeg som skrivet hate ting til henne uten jeg gjør det hva skal jeg gjøre som hun kan vite at det var ikke jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som dette er en vanskelig situasjon for deg å være i, både hjemme og på skolen. Det er heller ikke så lett å vite hva man skal gjøre for å ordne opp i det som skjer på skolen.

Er det noen voksne på skolen du kan snakke med og som du stoler på? Kontaktlærer, sosiallærer  eller helsesøster knyttet til skolen kan hjelpe til å få løst opp i vanskelige saker. Noen ganger hjelper det å snakke med ansvarlige voksne også om ting som skjer hjemme. Det er tungt å ha syke foreldre. Det kan også hjelpe å ha gode venner som er støttende. Det er i alle fall ikke bra å ikke ha noen å snakke med. Det er vanskelig å gi bedre råd uten å kjenne saken bedre, håper allikevel det hjelper et stykke på vei.

Lykke til videre!

Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Rasisme på nettet

tastatur stopp rasisme (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva man kan si på nett? Og er rasistiske utsagn på nettet ulovlig?

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Kan man bli kvitt rasisme?

Nei til rasisme (colourbox.com)

Er det virkelig mulig å bli kvitt rasisme? Og hvordan gjør man det?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing