Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lære matte da mattelæreren min ikke kan lære bort matte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg går i 1 vgs og har tmatte, og har en streng mattelærer, hun er veldig flink men hun er ikke flink til å lære bort, hun viser oss eksemplene i boken som har ikke er til noe hjelp og viser det i 5 min og går fort gjennom den. jeg og annne vennen min spurte rådgiver om vi kunne bytte klasse til en annen tmatte klasse, det gikk en stund og fagrådgiver kontaktet den andre vennen min og ga henne plassen men hun ombestemte seg og byttet til pmatte, jeg spurte om jeg kunne få plassen siden hun takket nei men hun sa nei, det var 30 elever i den klassen og kun 27 i vår. det er det verste unnskyldingen jeg har hørt, hun ga plassen til vennen min selv om det var 30 elever der, blir antall alever viktig når det kommer til meg, hun nektet og sa at jeg kunne ALDRI få den plassen uansett hva, og at læreren jeg hadde nå var veldig flink og hadde fylkets beste resultat men det er jo ikke hennes sak uansett. jeg er utlending og følte meg svært dårlig det føltes som rasisme. hilsen jente16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei!

Så fint at du bruker ung.no!

Det kan være en grunn du ikke vet om i og med du ikke fikk byttet klasse. Det har ikke noe med deg å gjøre.

En faglærer i matte skal legge opp undervisningen på best mulig måte slik at elevene får med seg stoffet. Elevene lærer på forskjellige måter.Du lærer ikke på den måten hun underviser på. Ta en prat med henne om det. Det at du tar det opp med henne, viser at du er interessert i faget og ønsker å lære. Før du tar samtalen med faglæreren din, kan du tenke over hvordan du lærer best matte og komme med det forslaget til henne.

Lykke til!

 

 

Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Spørsmål og svar om rasisme

Rasisme (colourbox.com)

Hva er forskjellen mellom rasisme og diskriminering? Hvorfor er det viktig å forstå flyktninger, og hvorfor er "neger" og "polakk" stygt å si? Få svar på dine spørsmål om rasisme her.

Les mer

Kan man bli kvitt rasisme?

Nei til rasisme (colourbox.com)

Er det virkelig mulig å bli kvitt rasisme? Og hvordan gjør man det?

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer med lærer/skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer med lærer/skole