Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre på nyttårsaften?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har familie i et annet sted i landet, og de besteforeldrene mine kommer til oss 3 juledag. Jeg er 16 år. De gleder seg veldig til å feire nyttår med oss, og det gjorde jeg å! Men nå har det seg sånn at jeg er invitert på en fest.. og en gutt jeg har begynt å like veldig og som jeg skulle ønske jeg var kjent med, skal være der. Jeg har veldig lyst, men jeg tør ikke å spørre. Kommer bare til å få dårlig samvittighet. Dessuten hsr jeg aldri vært på fest med alkohol før, så det er også litt skummelt.. hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at dette er et vanskelig valg. I dette tilfellet kan det være fint om du forklarer situasjonen til foreldrene dine og hører hva de har å si. Det er jo ikke sikkert at det gjøre noe for familien din om du drar på en nyttårsfest?:) Eventuelt kan du foreslå at du er med familien din hele kvelden, frem til elleve/ halv tolv og deretter drar på festen. Snakk med foreldrene dine og hør hva som er greit for dem. Ikke ha dårlig samvittighet for dette. Du behøver jo ikke å spørre dem direkte. Bare forklar hvordan saken ligger an og spør om deres mening. Dere kan sikkert komme frem til noe i fellesskap:)

En annen eventuell løsning kan eventuelt være å dra på festen først og så dra hjem og være med familien din klokken tolv. Du har flere muligheter, så snakk med foreldrene dine om dette og prøv å komme frem til en felles ordning:)

Det er alltid litt skummelt med den første festen, men husk at du ikke må drikke selv om det er alkohol der. Om du ikke vil drikke, skal du ikke la deg presse til det. Det er lov å si nei.

Lykke til:)

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol