Hopp til hovedinnholdet

Jeg sa noe dumt om at fotball ikke er en jentesport, og lektoren ble ganske irritert. Hvor ille var det jeg sa?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg snakket med en vennine i klassen mens det var lunsj, og hun nevnte at broren hennes kom inn på Vålerenga og hvordan hun også har tenkt å begynne å spille fotball. "Det er ikke akkurat en jente sport" glapp det ut av meg. Lektoren hørte det og ble ganske irritert, til tross for at venninen min sa at det var greit og at hun skjønte hva jeg mente. To dager senere sender han meg en lang liste over jente lag på Itslearning. Jeg synes ikke det er greit at han fortsatt jager meg for en betydningsløs kommentar, men vet egentlig ikke hvor ille det jeg sa var. Er det greit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at grunnen til at lektoren reagerte på det du sa var fordi det sikkert hørtes ut som om du mente at jenter ikke kan gjøre det samme som gutter. I samfunnet i dag er det et stort fokus på likestilling og mange jobber for å fjerne holdninger som fører til økt forskjell mellom kjønnene. Man ønsker at alle skal kunne gjøre det de ønsker, uavhengig av kjønn. Det er jo en veldig fin ting at dere har en lektor som er opptatt av likestillig og som ikke ønsker at negative holdninger skal spre seg.

Likevel så forstår jeg også at det er enkelt å la slike uttalelser glippe ut, uten at man egentlig mener det på den måten. Utfra hva du skriver så virker det også som at du ikke mener noe negativt med det. Jeg tenker at ettersom du opplever at Lektoren fortsatt jager deg etter denne uttalelsen så kan du kanskje bare ta en samtale med han, og forklare at du ikke mente det på den måten. Forklar enkelt og greit at det bare glapp ut av deg, og at du er enig i at jenter selvsagt også kan spille fotball. Da tenker jeg at han sikkert også legger dette dødt. Noen ganger må man bare forklare situasjonen dersom man har sagt noe som kan oppfattes feil. Etter at man har forklart seg så burde det selvsagt ikke være noe mer å snakke om i denne situasjonen.

Håper du fikk svar på det du lurte på!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Likestilling mellom kvinner og menn

Symbolene for kvinne og mann (colourbox.com)

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap