Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kan man ikke slå jenter på samme måte som man slår gutter?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Heisann! Mange sier at man ikke skal slå jenter etc fordi de skal bli behandla bra. Men jeg kjønner det ikke helt. Hvis jenter er så opptatt av likestilling og at de skal ikke bli behandlet annerledes en men hvorfor er folk så opptatt av at man ikke skal slå jenter likt som man slår gutter? hvis en jente hadde slått meg hadde jeg banker driten ut av henne og det hadde ikke hjulpet å skrike om hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18

Du lurer på hvorfor man ikke kan slå jenter slik som man slår gutter. Du skriver også at om en jente hadde slått deg ville du banket henne selv om hun hadde ropt på hjelp. 

Først vil jeg si at det ikke er lov til å slå, hverken jenter eller gutter. Dette handler ikke om kjønn eller likestilling, men om å behandle hverandre med respekt og om hva som er lov og ikke i Norge. Vold er skadelig både fysisk og psykisk for barn, ungdom, voksne, jenter og gutter.
Jeg blir nysgjerrig på hva slags miljø du er i hvis det er ok å slå gutter? For meg høres dette ut som et dårlig miljø der du kan ende opp med å skade noen eller bli skadet selv. 

Hvis det er fokus på å ikke slå jenter kan det være fordi gutter ofte er større og sterkere og gjør mer skade om de slår. Hvis du hadde banket driten ut av en jente (eller gutt) som ikke var i stand til å forsvare seg, ville du kunne skade personen alvorlig og det ville mest sannsynlig fått store konsekvenser for deg også. 

Det kan hende jeg tar feil nå, men du virker ganske sint i meldingen din. Det kan være mange grunner til at man er sint, men oftest handler det om at man opplever eller har opplevd ting som ikke er greie enten hjemme eller på skolen. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om de tingene du lurer på og kanskje hvordan du har det. Hvis du går på skole kan du snakke med helsesøster eller en annen du stoler på. Hvis du bruker vold selv kan du se om det er et ATV-kontor i nærheten av deg på atv-stiftelsen.no.  

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer

Kjønnslikestilling i Norge

Jente med armene i kors (colourbox.com)

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold