Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke innvandrere.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg liker ikke invandrere (muslimer) eks fra syria. Jeg har en gutt i klassen som kommer fra syria, han er veldig voldelig og kan si truende til som jeg vil drepe deg og noe om Allah jeg ikke forstår vi har også to jenter på trinnet, de er veldig irriterende i valg fag i fysak hvor de ikke gjør en innsats når jeg er eks på lag med de som fører Til at jeg får dårlig karakter hva bør jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er leit å høre at du har opplevd vanskelige ting på skolen! Det er skolen sin jobb å passe på at alle elevene har det bra, og at ingen opplever vold eller trusler.
 
Det er viktig at du får hjelp av de voksne på skolen, slik at du kan ha det bra på skolen og gjøre så godt du kan i fagene. Det skjønner jeg godt at er viktig for deg.
 
Det er også viktig at du får støtte til å takle dine følelser og tanker om innvandrere, slik at du ikke blir redd for en hel gruppe mennesker, noe som er rasistisk.
 
Jeg vil be deg gå til helsesøster i dag og vise hva du har skrevet til meg, slik at du kan få hjelp og støtte.
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Har du opplevd trusler, hets eller hat på grunn av den du er?

Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles ofte opp av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Har du eller noen du kjenner opplevd det?

Gå til vote

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om rasisme

Rasisme (colourbox.com)

Hva er forskjellen mellom rasisme og diskriminering? Hvorfor er det viktig å forstå flyktninger, og hvorfor er "neger" og "polakk" stygt å si? Få svar på dine spørsmål om rasisme her.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering