Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg velge hijab eller skuespillerdrømmen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 18 år Jeg vil bli skuespiller, og jeg er muslim. Jeg bruker hijab og har ei mor der hun bryr seg veldig mye om identitet og religion. Hun er stolt over meg sia de andre jentene i samme alder og eldre enn meg bruker ikke hijab. Jeg vil bli skuespiller, men hver gang jeg tenker på å stå på scene eller stå foran kamera å ha på hijab vil ikkr gå bra. Når jeg sier det til folk som jeg kjenner og de er norsk så sier dem det er ikke noe for meg og miljøet passer ikke til meg!! Jeg føler at det å være muslimsk skuespiller går ikke ann, men samtid så får jeg dårlig følelse av å bli skuespiller ved å skjule identitet min og såre mamma og familien:(:( Vet ikke hva jeg burde velge: bli skuespiller ved å ikke ha hijab, og skjule identiten eller prøv å bli skuespiller, men alltid være redd før å risikere ikke komme meg langt i karrien. Hva burde jeg velge?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Først må jeg si at jeg er imponert over deg! Så fantastisk at du vet hva du har lyst til å gjøre, og så reflektert du er! Jeg blir helt stolt.
 
Jeg forstår veldig godt at du opplever press og forventninger fra mange rundt deg, og at det føles vanskelig og forvirrende.
 
Jeg vil gjerne si noe veldig viktig til deg. Du vet SELV hva som er rett for deg. Stol på deg selv og gå for det du vil. Ta en sjanse, dette finner du ut av.
 
Hvorfor kan du ikke være skuespiller med hijab! Bare fordi det ikke er så mange før deg som har gjort det så kan vel du! Hvis du føler at hijaben er en viktig del av deg så er den det. Du kan dessuten bruke alle dine tanker og følelser rundt dette med "hvem er jeg" inn i det å være skuespiller, slik alle som er skuespillere bruker sitt eget liv i jobben.
 
Jeg synes absolutt du kan være muslim og skuespiller, ta i hvert fall sjansen på å se hvordan det ville fungere for deg, og ikke bare hør på de som sier nei. De vet ikke om din superkraft, nemlig at du er DEG!
 
Det å være skuespiller krever at man tør å tro på seg selv, og det synes jeg du skal bestemme deg for at du gjør. Det vil sikkert bli både vanskelig og gøy, men det å bli skuespiller er i ditt hjerte så vil du finne ut av dette. Og du vil slippe å angre om du ikke bestemte deg for å være tro mot deg selv. Det er også normalt å prøve forskjellige ting, og å ombestemme seg underveis i livet. Ikke bekymre deg, bare gjør det du føler for!
 
Jeg heier på deg!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme