Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om opphold i Norge, og hvem som kan være sikkerhet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente opprinnelig fra Thailand. Moren min flyttet til Norge en stund tilbake og har jobbet 10 år i SFO og barnehage. I 2014 så flyttet jeg til min mor og søster i Norge og har bodd her nå i 4 år. Jeg jobber for tiden som ringevikar og håper for å få fast ansettelse snart. Poenget er at min sikkerhet for at jeg får være i Norge er min ste-far, og det går veldig dårlig med han, jeg er 20 år og vil gjerne flytte sammen med min norske kjæreste jeg har vært sammen med i et år, han er student. jeg og ste-far krangler så mye at jeg er redd han skal sende meg bort, eller skade meg, er også redd hvis jeg flytter ut med kjæresten min at han ikke tilater det og kan sende meg til thailand. Dette lurer jeg på: * Hvis jeg flytter ut, kan stefar sende meg ut av landet ut av sinne eller noe annet? * Hvis jeg er nødt til å ha en sikkerhet her i Norge, kan noen andre være min sikkerhet, som foreksempel min mor, som var sikkerheten for søstera mi?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi på ung.no kan dessverre ikke svare deg på denne konkrete saken om opphold i Norge. Du må ta kontakt med Utlendingsdirektoratet (UDI), som behandler søknader om oppholdstillatelse mv. Du kan også ta kontakt med advokat for å få hjelp i saken. Det finnes også noen gratis rettshjelpstilbud som blant annet kan gi råd i utlendingsrett, se f.eks. Jussbuss eller JURK

I artikkelen jeg har lagt ved finner du kontaktinformasjon til UDI. 

Lykke til! 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Oppholdstillatelse: Bo, studere, jobbe i - eller besøke Norge

Norske flagg (Foto: Colourbox.com)

Du som vil søke om å bo i, studere i, jobbe i - eller besøke Norge trenger statsborgerskap eller utlendingspass.

Les mer

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine