Hopp til hovedinnholdet

Jeg er stolt feminist, liker ikke at menn dominerer kvinner.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en stolt feminist som har noen sterke meninger men jeg holder det meste til meg selv mange folk kan oppfatte meg som hatsk og kritisk men jeg tror ikke det selv. I dag når jeg gikk over gaten var det en mann som gikk forbi og han smilte til meg og jeg liker når menn skal prøve å dominere kvinner, og jeg ble fryktelig sur og nå lurer jeg på om dette er lovlig at menn skal dominere kvinner på offentlig gate på høylys dag veldig dominerende smil, jeg vil ha helst ha svar fra en kvinne, fordi dette er uakseptabelt! dette skjer hver eneste dag!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Jeg støtter deg at det skal være likeverd mellom kvinner og menn, og at ingen av dem skal dominere eller undertrykke hverandre. 

At en mann smiler til deg på gaten, behøver ikke bety at han dominerer deg. 
Det kan like gjerne være at han bare har lyst å smile, for eksempel fordi du ser hyggelig ut, eller møter blikket hans. I den hensikt er det bare en hyggelig gest. 

Det kan være at du tolker smilet negativt fordi du er veldig opptatt av dette, og har det i tankene. Da vil en lett oppfatte den andre ut fra hva en er opptatt av. 

Jeg nevner alternativer, fordi det ikke alltid er andre legger det samme i ting som en selv tror. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Norsk likestillingshistorie

Likestillingsloven

I Norge ble Likestillingsloven vedtatt i 1978. Den skal sikre at menn og kvinner behandles likt. Loven er viktig for begge kjønn, men det er særlig kvinnenes stilling som er i fokus.

Les mer

Likestilling mellom kvinner og menn

Symbolene for kvinne og mann (colourbox.com)

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet