Hopp til hovedinnholdet

Spm. om rett til innsyn/opplyst navn på tipser/anmelder fra skole

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Skolen har fåttt inn tips om at jeg røyker og selger hasj, noe som jeg ikke gjør. de sier at noen har observert meg røyket og selget hasj men det stemmer ikke. har skolen/rektor da rett til å ikke si til meg eller foreldrene mine hvem som har sakt/observert dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Opplysninger om deg som skolen er gjort kjent med og som kan få betydning for din videre skolegang plikter skolen å oppbevare/arkivere i din elevmappe på skolen.

Har skolen fått melding/tips om at du røyker og selger hasj, er dette etter min oppfatning en opplysning som kan få konsekvenser for din videre skolegang f.eks. bortvisning fra skolen.

Har din elevmappe opplysninger om forhold som du beskriver har du rett til innsyn i disse. Har melder oppgitt sitt navn eller navnet er kjent for skolens ansatte, har du etter mitt syn i  utgangspunktet krav på å få opplyst navnet til melder, jf. forvaltningsloven § 18. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett