Hopp til hovedinnholdet

Min msn-venninne har blitt voldtatt gjennom flere år, men ingen tror henne. Hva kan jeg gjøre?

 

Spørsmål
Hei.

litt usikker på om jeg kan sende mail hit. Men fant ingen annen mail adresse å bruke..
Men saken er:

jeg er en gutt på 21 år. I det siste har jeg pratet mye med en jente på 13 år på msn som jeg ikke kjenner fra før av og som jeg aldri har møtt. Idag fortalte hun meg at hun er blitt voldtatt gjennom flere år, og at hun for få uker siden ble voldtatt igjen. Hun tørr ikke fortelle det til noen at hun nettop er blitt voldtatt igjen. Sist hun ble voldtatt flirte bare den ekte moren av henne. Går ut ifra at det betyr at hun bor i fosterhjem uten at jeg kan si det sikkert.

Jeg lurer på hva jeg skal gjøre nå siden jeg tydeligvis er den eneste som vet om dette. Hun sa at hun skal prate med psykologen sin, men hun var ikke sikker på om hun torte det.


Kan jeg i det hele tatt være sikker på at det hun forteller er sant? Kan det være et rop om oppmerksomhet? For det virker som om hun er blitt forelsket i meg via msn. Men hva om det er sant, kanskje hun opplever flere plasser at ingen tror henne.

Hilsen rådvill gutt 21.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår hvor lett det er å bekymre seg for denne jenta som du er blitt godt kjent med via msn. Og du har forstått poenget med at en person som er blitt utsatt for overgrep, har et behov for å bli trodd og hørt på, og derfor er du redd for å svikte henne. Nå har hun jo hatt deg som har hørt på henne allerede. Det synes jeg er fint. Det er den viktigste jobben. Du har vært en venn.

En annen ting er jo dette at du synes hun virker forelsket i deg. Her har du et spesielt ansvar for at relasjonen forblir på et vennskapsplan til henne, fordi hun er et barn. Her er du litt i klemma. Hun appellerer til deg ikke bare som sin hjelper, men ser deg kanskje også som en mulig kjæreste for henne. Det er også en mulighet at hun bare tester ut om du prøver å utnytte henne som kjæreste, nettopp fordi hun er blitt utnyttet seksuelt av noen, og disse kan også ha vært venner eller noen hun har stolt på til å begynne med? Fortsett å bevise at du er en venn og ikke har kjærestehensikter med henne uansett hva hun sier. Du kan prøve å hjelpe henne videre til hjelpetjenester hun kan kontakte og som kan gi henne hjelp med problemer over telefonen, dersom hun ikke har en psykolog som hun tør ta det opp med. Du finner oversikt over ulike slike telefoner og nettsteder å kontakte under ”hjelpetjenester” her på ung.no, for eksempel www.unghelse.no. Her står det også hvor man kan henvende seg hvis man har opplevd å blitt voldtatt.

Lykke til med å lose henne videre!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,

Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter


Quiz: Hva vet du om stipend og støtte?

Hvem har god oversikt over stipendmuligheter til utdanning i USA?