Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å eie en sånn kniv?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei du, lurte på om det er lov å eie ein "Tactical Fixed Blade Kniv, Utendørs Dykking, Jakt Kniv, Overlevelse, Camping kniv" https://www.ebay.com/itm/Tactical-Fixed-Blade-Knife-Outdoor-Diving-Hunting-Knife-Survival-Camping-Knife/272982796237 -I eget Hushold/Dykking, Jakt Kniv,Camping kniv uten problemer med Politiet eller toll. har lest grundig gjennom Regler angående andre kniver/ lign endene kniver og tror denne er lovlig, men du vet jo aldri.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I våpenforskriften § 9 er det listet opp en rekke kniver og andre typer våpen som ikke er lovlige i Norge. Det følger av blant annet av denne bestemmelsen av at alle typer springkniver, stilletkniver og batangakniver er ulovlig i Norge.

Hvis du lurer på om et bestemt våpen er lovlig i Norge, kan ta du kontakt med ditt lokale politidistrikt. Du finner informasjon om dette på politiet.no.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett