Hopp til hovedinnholdet

Er redd for hva som kan skje hvis det begynner å brenne.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Foreldrene mine ble skilt for 2 år siden og nå bor faren min sammen med den nye kjæresten sin. Huset hennes har 2 etasjer med 4 soverom, og bare 1 brannalarm. Brannalarmen er plassert i et hjørne på badet nede og jeg tviler på at den virker fordi den har aldri blitt testet. Pappa og stemoren min sover nede i første etasje. Rett over rommet deres er soverommet til stesøsteren min. På andre siden av huset i andre etasje er soverommet til broren og søsteren min. De har ingen fluktveier hvis det begynner å brenne, pluss at alle dørene i huset er vanskelige å åpne og man hører ikke så mye gjennom dem. Jeg er redd for hva som kan skje med meg og søsknene mine hvis det begynner å brenne i huset. Jeg har snakket med både pappa og stemoren min om det, men de bryr seg ikke. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår du er redd for hva som kan skje hvis det begynner å brenne mens dere er hos faren og stemoren deres. 
Er det ikke mulig å åpne vinduer på alle rommene? Det skal være montert brannstige slik at man kommer seg ut ved brann. 
Dere må få flere brannalarmer. Kan du vise din far hva du har skrevet og svaret her, at han da forstå hvor bekymret du er? Brannalarmer skal testes en gang hvert år, den 1.november, når man bytter batteri i brannalarmene. 
Hvis de ikke ordner flere brannalarmer, kan du snakke med din mor om dette. 
Du kan også dele din bekymring med helsesøster på skolen. Da har du en å snakke med som vet hva du tenker på og bekymrer deg for. Det kan være at helsesøster kan kalle inn din far til en samtale sammen med deg. 
Du er ei klok og omtenksom ung jente! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine