Hopp til hovedinnholdet

Er det aldersgrense for å kjøpe ting på nettet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hvor gammel må man være for å bestille på nettet? jeg husker at storesøstera mi pleide alltid å kjøpe ting fra ebay da hun var 15 år. Hvis jeg gjør det som en 15 åring og pakken er for stor til å komme til postkassen og jeg må hente den fra butikken, kommer jeg til å bli tatt for å kjøpe ting fra nettet som en 15 åring? jeg trenger legitimasjon for å hente den... hva skjer? eller er det lovlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er etter hva vi kan se ikke noe aldersgrense for å hente ut pakker på posten. Men du må ha med hentelapp og signere ved henting. Noen postkontor krever også at du viser legitimasjon for å vise at du er den som har bestilt pakken. Om du har et bankkort eller pass vil du kunne bruke det som legitimasjon, selv om du er under 18 år. 

En annen ting er om nettsiden du vil bestille fra, har en aldersgrense. Dette vil som regel stå under "Vilkår" eller "Betingelser" nederst på nettsiden. Det er også sånn at når du er under 18 år, kan du egentlig ikke inngå avtaler selv, for eksempel ved å handle på nett. Her er det noen unntak for penger du har fått til egen bruk. Det sikreste er uansett å høre med foreldrene dine før du bestiller noe og om de kan gjøre bestillingen for deg.

Håper dette var til hjelp:) 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett