Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år. Hvordan er reglene når det gjelder å ta tatovering?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Har bestemt meg for å ta en liten tattoovering som beskriver fortiden min, ser at mange andre på min alder har tatt det. Hvordan er reglene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er ingen lovfestet aldersgrense for å kunne ta tatovering i Norge, men de fleste studioene har en selvpålagt aldersgrense på 18 år (noen steder 16 år).

Med tillatelse fra foreldrene dine er det med andre ord ingenting i veien for å ta tatovering etter konfirmasjonen din, hvis du finner noen som er villige til å gjøre det.

Det kan likevel være lurt å vente noen år. Tatoveringer er ment å være på kroppen din resten av livet. Du bør derfor tenke nøye gjennom før du velger å ta tatovering og hvilket motiv du skal ta. Hvis du senere angrer, er det veldig dyrt å fjerne tatoveringer med laser og det blir ikke nødvendigvis helt bra.

Hvis du velger å ta en tatovering, bør du i alle fall sjekke grundig at hygienen er godt ivaretatt på det studioet du ønsker å bruke.

Jeg har lagt ved en artikkel hvor du kan lese mer om det å ta tatoveringer.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer

250.000 ting du kanskje lurer på: ung.nos spørretjeneste på nett

Bruker mobil (colourbox.com)

Visste du at det ligger 250.000 spørsmål og svar ute på ung.no/oss? Sjansene er med andre ord store for at noen har stilt spørsmålet DU ikke tør stille eller visste du lurte på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker