Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at ingen liker meg på grunn av hudfargen min.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler at det ikke er noen som liker meg pga hundfagen min, hårfarge/hårtype, øye farge osv... Alle vennene mine har blitt likt av minst en gutt, og jeg har ennå ikke blitt likt av en gutt før! Det irriterer meg i blant når de skryter over at de har hatt SÅ mange kjærester i barnehagen, og jeg sitter der bare og tenker på at ingen har vært forelsket i meg. Noen ganger tror jeg det er pga utsende mitt fordi jeg ikke har samme hundfarge og sånt. Det er veldig kjipt fordi det er sånne ting man ikke kan forandre:( En gang skulle guttene beskrive drømme jentene sine og slik var det: blond, hvit i hunden, blå øyner... Rett og slett det motsatte av meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er en vond følelse for deg. Vi mennesker har behov for bekreftelse, og når vi ikke får det er det lett å tenke at det er en selv det er noe galt med. 

Husk at det på ingen måte er noe feil med deg, og det at du ikke opplever at så mange har vært forelsket i deg, tror jeg handler om tilfeldigheter. Noen har mange kjærester når de er unge, mens andre får det i senere tid. Det at du ikke har kjæreste nå, betyr med andre ord ikke at du ikke vil vil få det senere. Kanskje du rett og slett ikke har møtt den rette? 

Jeg er sikker på at du er mer enn god nok som du er, og det håper jeg du husker på. Ta en titt på artikkelen under. 

I tillegg tror jeg det kan være fint for deg å ta initiativ, og bli bedre kjent med de rundt deg. Jeg er sikker på at du med tiden vil oppleve å bli satt pris på som den du er. 

Hvis tankene rundt dette blir vondere, syntes jeg du skal ta kontakt med en voksen person du stoler på. Ofte kan det være godt å snakke med noen når ting er vanskelig. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse