Hopp til hovedinnholdet

Rasisme og diskriminering.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, på skolen min er deg mange som bruker rasistiske og diskriminerende ord og uttrykk som f.esk. n-ordet. De tar også helt vanlige ord som jøde, homo eller innvandrer og bruker de som skjellsord. De roper «Jævla jøde!», «Faen meg innvandrer!» og «Jævla homo!». Jeg syns ikke dette er greit fordi det kan være folk som blir såret av det, jeg blir det selv av noen av tingene de sier. Jeg har sagt ifra til lærere, foreldre og helsesøster, men enten bryr de seg ikke nok om det til å gjøre noe eller så greier de rett og slett ikke å fikse det. Hva syns du om dette og hva burde jeg gjøre? (Kan heller ikke konfrontere de som gjør det, de er for mange)

Besvart 07.01.2019 22:10
 

Svar
Hei

Tenker at det er bra at du har sagt ifra til lærere, foreldre og helsesykepleier om hvordan du opplever skolemiljøet. Det er vanskelig og svare på om de som har ansvaret ikke greier å gjøre noen med det. Du kan spørre om hva de har gjort med det du opplever er vanskelig på skolen din.

Du kan skrive et brev til rektor om det du opplever på skolen din. Rektor har ansvar for at elevene på skolen skal ha et godt arbeidsmiljø. Det er lurt å skrive et brev. Det gjør at det blir formelt og du kan kreve et svar på det du skriver.

Det å ta kontakt med elevrådet på skolen er også viktig. De elevene som er med i elevrådet har også ansvar for miljøet på skolen din. Er det noen du vet om på skolen som har det samme synet på skolemiljøet så kan det være fint å være flere som varsler. 

Ønsker deg lykke til. 

 

Hilsen Helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kan man bli kvitt rasisme?

Nei til rasisme (colourbox.com)

Er det virkelig mulig å bli kvitt rasisme? Og hvordan gjør man det?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme