Hopp til hovedinnholdet

Straff for kjøp av hasj på internett

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hva blir straffen om man da blir tatt for å kjøpe hasj på nettet?

Besvart 25.01.2019 10:31
 

Svar
Hei

Du skriver ikke hvor mye hasj det er snakk om i denne saken. 

Hasj er å anse som narkotika i Norge, etter legemiddelloven §22 og det er dermed ulovlig å kjøpe. Ifølge straffeloven § 231 kan du bli straffet med bot eller fengsel i inntil 2 år for å ha "innført" eller "ervervet" hasj. 

Hvis det er snakk om en svært stor menge, kan det regnes som "grov narkotikaovertredelse." Da kan du få fengselsstraff i inntil 10 år. 

Det er vanskelig å svare på hvilken straff du kan få for å ha kjøpt hasj på nettet da jeg ikke vet hvilken mengde det er snakk om. Dersom det blir oppdaget av tollere ved innførsel til Norge og de anmelder det, kan politiet velge å kjøre en sak mot deg. 

 Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet