Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gifte meg med en som bor på mottaket?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil gifte meg med en som bor på mottaket som har ikke noe status på saken sin, verken positivt eller negativt, og begge er vi over 18 år, kan vi gifte oss? Og forresten jeg er asylsøker selv som skal snart få statsborgerskap

Besvart 14.02.2019 08:00
 

Svar
Hei

Personer over 18 år som oppfyller ekteskapsvilkårene kan gifte seg i Norge.

Før man kan inngå ekteskap i Norge må ekteskapsvilkårene prøves av Skatteetaten. Dette vil si at Skatteetaten sjekker at det ikke er noen hindringer for at de som ønsker å gifte seg kan gjøre det. At personene er over 18 år, ikke er gift fra før, har lovlig opphold i Norge osv. 

Utenlandske statsborgere som ønsker å gifte seg i Norge må blant annet fremlegge dokumentasjon på at de ikke er gift fra før, fra hjemlandet. Du kan lese mer på Skatteetatens sine sider om hvilken dokumentasjon som må fremlegges. 

Jeg har også lagt ved noen artikler som handler om å inngå ekteskap, hvor du kan finne mer informasjon. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Asyl (beskyttelse)

Mor og barn holder hender (Foto: Colourbox.com)

Du kan søke beskyttelse (asyl) hvis du er forfulgt eller frykter forfølgelse eller umenneskelig behandling i hjemlandet ditt.

Les mer

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred