Hopp til hovedinnholdet

Vil ha en karriere i militæret. Lurer på om det er normalt.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nå i førstegangstjenesten og vurderer å søke videre karriere i forsvaret. Har fra jeg var vært interessert i våpen, action og spenning. Er nå i hæren og stortrives. Har lenge tenkt på hvorfor jeg ønsker å dra til utlandet, tenker da på steder hvor det er krig som f.eks Afghanistan. Har sett hvordan Taliban og IS har drevet på med sivibefolkningen og selvfølgelig soldater. Har selv lyst å dra dit for å hjelpe til å "fjerne" disse terroristene. Det kommer til å inkludere det å bli skutt på og selvfølgelig skyte tilbake hvor man får kjenne på adrenalinet pumpe. Er dette normalt at dette er noe gutter og kanskje noen jenter ønsker og hvorfor er det slik?

Besvart 17.02.2019 20:15
 

Svar
Hei

Ja det er normalt for mange gutter og jenter å ville ha en karriere i militæret, og ville oppleve action og spenning og hjelpe mennesker som har det vanskelige. Jeg vet ikke hvorfor noen vil gjøre dette, men kan vel tenke meg at de fleste gjør det både for å oppleve spenning og adrenalin og for å hjelpe andre. 


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Verneplikt

Militær med gevær (colourbox.com)

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

Les mer

Dette krever Forsvaret av deg

Løper på tredemølle (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred