Hopp til hovedinnholdet

Klage over vedtak om støttekontakt

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei (: jeg har fått en mannlig støttekontakt og jeg ønsker en kvinnelig støttekontakt fordi jeg trives best med det og jeg har sendt en klage til kommunen og der skriver de at vi fungerer fint sammen derfor ser dem ikke at det er vitsi og bytte jeg er ikke så flink og prate med damer som med menn og er bestemt på at jeg ønsker og henge med en kvinnelig støttekontakt og vil ikke gi meg vil vinne denne saken er det noe andre steder jeg kan klage til hvis kommunen ikke respekterer dette hvem kan jeg klage til for og gå videre takker for hjelpen (: HA en fin dag !!!

Besvart 01.03.2019 07:31
 

Svar
Hei

Det er kommunen som fatter vedtak om støttekontakt, og de er også forpliktet til å veilede deg om hvordan du går frem for å klage på deres vedtak. I disse sakene er det Fylkesmannen som er klageinstans. Klagen skal imidlertid sendes kommunen, slik at de kan vurdere saken på nytt. Hvis de ikke finner grunn til å endre sitt vedtak, vil de oversende saken til Fylkesmannen for endelig avgjørelse. 

Du kan ellers kontakte pasient- og brukerombudet i ditt fylke hvis du har behov for råd og veiledning.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand