Hopp til hovedinnholdet

mellomørebetennelse for flere uker siden. hører pipelyd i øret. normalt?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei! jeg har for flere uker siden hatt mellomørebetennelse og gått på antibiotika. Men likevel innimellom får jeg litt vondt i ørene så går det over og kanskje kjenner jeg noe i øret. I det ene øret hvor trommehinnen min sprakk hører jeg en pipelyd som går jevnt og en som svinger litt. Nå er det lenge siden jeg gikk på antibiotika og jeg hører fortsatt den lyden men ikke i like stor grad. Er dette vanlig?

Besvart 03.03.2019 11:05
 

Svar
Hei Gutt 18, og takk for at du skriver til ung.no!

Det du opplever er sannsynligvis tinnitus, høy pipelyd uten at det er noen kilde til lyden. Dette kan komme etter alle tilstander som gir redusert hørsel, slik som mellomørebetennelse. Ettersom trommehinnen din sprakk, tar det ofte en stund før dette lukker seg, og sannsynligvis vil pipelyden forsvinne etter hvert.

Jeg tenker det kan være lurt at du tar kontakt med legen din for en sjekk. Det kan være lurt å følge opp sprukne trommehinner for å se at de tilheles normalt.

Det er litt vanskelig å skulle si noe sikkert om årsaken i ditt tilfelle uten å undersøke deg først, men ettersom lyden allerede har blitt bedre, tenker jeg at det sannsynligvis blir bra.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker