Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å reise til Tyrkia?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. i fjor sommer kjøpte min mamma leilighet i Tyrkia. Jeg er selvfølgelig veldig glad og «gleder»meg til å reise nedover i sommer. Men, jeg har hørt mye om at det ikke er et trygt land å reise til og at vi burde holde oss unna landet. Jeg ble bekymret og gru gleder meg til å reise nedover. Min mamma har allerede reist 3 ganger ned til Tyrkia og reiser ned dit nå snart. Og hvær gang hun reiser får jeg en klump i magen og tenker at kanskje hun ikke kommer til bake. Jeg har ikke flyskrekk, det er ikke det jeg er redd for. Men jeg er redd for at Tyrkia ikke er et trygt land. Jeg har søkt mye på Internett om akkurat dette men får liksom ikke et ordentlig svar. Noen som kan hjelpe meg?

Besvart 11.03.2019 14:34
 

Svar
Hei gutt 16 år


Så hyggelig med leilighet i Tyrkia! Jeg synes ikke du skal bekymre deg for at Tyrkia er et land du bør holde deg unna.

Etter mange år med uroligheter i Tyrkia, sier ikke UD noe om at det ikke er trygt å reise dit.

Tall som Avinor har lagt ut viser at Tyrkia er blant destinasjonene som øker mest fra norske flyplasser i år sammenlignet med august i fjor. Her kan du lese mer fra denne artikkelen.

Det er så små muligheter for at du skal komme opp i vanskelige situasjoner at det er ingen grunn til å være hjemme. Hjernen vår lager krøll for oss fordi det som får stor plass i nyhetene det tror vi skjer ofte og innebærer stor fare.

Vi overdriver derfor faren for terror/krig i tankene våre, mens andre ting som det er større grunn til å være redd for de overser vi. Det har ikke vært noen nordmenn som har dødd i terror de siste år. Samtidig er det mellom 200 og 250 mennesker under 20 år som har dødd i ulykker. Det er trafikkulykker, forgiftningsulykker og drukningsulykker. Du lar ikke være å svømme eller kjøre i bil likevel fordi du ikke tenker på det som farlig. Hadde avisoverskriftene vært like store om faren for å kjøre bil hadde samfunnet stoppet opp.

Vi kan ikke leve livene våre i frykt for alt som kan skje. Vi kan aldri være sikre på at ting ikke skjer, slik er livet. Jeg har skrevet 10 råd for å leve med terrorfrykt som jeg tror det er klokt å følge. 

Husk at frykten ikke skal styre deg fra å gjøre ting du ønsker!

Håper at du har fått svar på ditt spørsmål.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle bekymringer rundt terror

Minnemarkering etter terror (colourbox.com)

Er du redd for terror? Få tips til hvordan du kan lære deg å takle frykten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred