Hopp til hovedinnholdet

Redd for at Russland angriper Norge.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg bor jo i tromsø og har hørt en stund at Russland driv med skjult krig mot norge! En dag gikk jo gps signalene i nord jeg var på ferie da i nord da virka ikke mobilen jeg fikk panikk osv.. Poenget er jeg er redd for krig bombefly Russland putin hjelp Finnmark er skummel vil til sør jeg har snakka med mamma og pappa men de bryr seg ikke mamma brydde seg 1 gang så

Besvart 14.03.2019 09:31
 

Svar
Hei

Det er naturlig å være redd for krig. Jeg forstår godt at du blir redd! Hver dag hører vi om krig mange steder i verden, og da er det naturlig at en tenker på hvordan det hadde vært hvis det ble krig i Norge. Vi har levd fredelig med Russland i alle år, og det er ingenting som tyder på at Russland skal angripe oss. Hvis Russland mot formodning skulle gå til krig mot Norge så vil de nok ta hele Norge så de nytter ikke å flytte til Sør-Norge. 

Selv om tanken på krig er skremmende, er det viktig å ikke la dette være fokus i livet. Nyhetene er stadig preget av krig og vold, men det er svært sjelden det påvirker oss her i Norge direkte. Det er viktig å fortsette å leve livene våre som normalt, og ikke bruke energien vår på å være redde for noe som sannsynligvis ikke skjer. 

Det er fint at du følger med på nyheter og det som skjer i verden. Hvis dette påvirker deg til at du går rundt og er redd for at det blir krig, anbefaler jeg deg å ta en pause fra å lese om krig, eller for den sagt skyld se på dagsrevyen.

Det er også fint om du kan snakke med andre om hva du føler og er redd for. Snakk med trygge voksne du kjenner. Det kan være foreldrene dine, en lærer, helsesykepleier på skolen eller andre du kjenner.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred