Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å blit tatt med 3 gram hasj?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

for en stund tilbake sendte jeg en melding om å kunne kjøpe 3g hasj. politiet fant ut, og kom og ransaket rommet mitt men fant ikke noe. jeg ble kalt inn på avhør 1-2 uker senere. det er første gangen jeg hadde noe med politiet og gjøre. de sa at jeg kom til og få straff hvis jeg ikke ble med på en ruskontrakt. jeg ble med på kontrakten for jeg ville ikke ha noe på rullebladet. jeg fikk aldri vite hvor stor straff jeg hadde fått hvis jeg ikke hadde blitt med på ruskontrakten. hadde vert litt fint og vite ca hva straffen hadde vert, men jeg har ikke funnet noe på det.

Besvart 18.03.2019 14:33
 

Svar
Hei

Jeg antar at politiet vurderte at de hadde tilstrekkelig bevis på at du hadde brukt eller kjøpt hasj.  

Etter legemiddelloven § 24 er det forbudt å besitte eller bruke stoff som står på narkotikalisten.

Etter straffeloven § 231 straffes den som "tilvirker, innfører, utfører, erverver, oppbevarer, sender eller overdrar stoff som etter regler med hjemmel i legemiddelloven § 22 er å anse som narkotika."

Skillet mellom besittelse etter legemiddelloven og oppbevaring etter straffeloven går ved 1-2 brukerdoser. 

Når det er snakk om 3g hasj vil straffereaksjonen som regel være bot, men dette må avgjøres etter en konkret vurdering i hver enkelt sak, der gjentakelse vil være et moment som kan føre til at det blir reagert med strengere straff.

Siden du tidligere er ustraffet ville du altså sannsynligvis fått en bot. Det vanlige er å ilegge et forelegg fra 2000 kroner og oppover.

Les mer i vedlagte artikler. 


Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer

- Hvordan skal jeg klare å slutte med hasj?

Hasj (colourbox.com)

"Jeg vil, men klarer ikke å slutte med hasj. Jeg tok noen trekk fra en joint da jeg var 12, og så var jeg hekta. Nå er jeg 16 og når jeg ikke får meg noe så får jeg angst".

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid