Hopp til hovedinnholdet

Kommer lovbrudd begått før 15 år på uttømmende politiattest?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg vet at alt kommer på utømmende rullebladet, anmeldelser, lovbrudd osv. Men kommer det NOE som helst på uttømmende rullebladet når du gjorde noe før du fylte 15 år?

Besvart 02.04.2019 14:04
 

Svar
Hei

Nei, det gjør det ikke. Det som kommer på en uttømmende politiattest er straffereaksjoner. Før du fyller 15 år kan du ikke bli straffet, og du kan derfor ikke få en straffereaksjon som kan fremgå på en politiattest.

Anmeldelser skal heller ikke fremgå på politiattester, med mindre det har resultert i en reaksjon, typisk en dom. Ved barneomsorgsattest kan også siktelser og tiltaler ved visse typer lovbrudd fremgå.

Opplysningene som politiet har mottatt som en del av sin kontakt med personer vil alltid være i deres register. Også anmeldelser og kontakt med personer under 15 år, men dette er ikke opplysninger som de har lov til å gi ut.  


Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Når blir saker på rullebladet fjerna? Og får det betydning for jobb?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Har du fått en anmerkning på rullebladet og redd for at det skal følge deg resten av livet?

Les mer

Jeg har gjort noe ulovlig – kan jeg jobbe med barn og unge?

Jente med hodetelefoner (colourbox.com)

Drømmer du om å jobbe med barn og unge - men er redd du har ødelagt mulighetene dine fordi du har begått et lovbrudd? Heldigvis er det bare enkelte lovbrudd som kan ødelegge for drømmejobben din. Les hvilke lovbrudd i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd