Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å bygge trehytte i skogen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg og noen venner lurer på om man kan sette opp en trehytte i en skog med mye trehytter. Det vi skal gjøre med trehytten er å male graffiti på veggene. Grunnen til det er at det er ikke er noe lovlige vegger der vi bor, og vi er ikke så veldig gira på å sette opp en vegg i hagen.

Besvart 30.04.2019 14:22
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så bra at dere vil ha en vegg å male graffiti på som ikke er ulovlig.

Du forklarer at det allerede er mye trehytter der dere har lyst til å bygge. Jeg vil anbefale deg å finne ut hvem som er grunneier for skogen og henvende deg til dem og spørre om tillatelse. På den måten slipper dere å lure på om dere gjør noe ulovlig. Du kan finne ut av dette ved å henvende deg til kommunen der hvor skogen ligger.

Alle som bruker naturen og allemannsretten har en plikt til å opptre hensynsfullt og varsomt så det ikke volder skade eller ulempe for andre. I tillegg skal alle som bruker naturen rydde opp etter seg og ikke etterlate stedet i en slik tilstand at det virker skjemmende. Derfor vil jeg tro at det å bygge en trehytte uten tillatelse ikke vil være lovlig. Du kan lese mer om dette i friluftsloven og i artikkelen som ligger med i svaret til deg.

Hvis dere ikke får lov til å sette opp en slik trehytte som du beskriver, vil jeg anbefale dere å ta kontakt med kommunen der dere bor og spørre om det finnes noen steder det er lov å male graffiti. Dersom det ikke finnes noe sånt sted, kan det være en god anledning til å spørre om det er mulig å få et slikt tilbud slik at dere kan få male graffiti uten å bryte loven.

Lykke til!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er allemannsretten

Skog (foto: ung.no/Endre Hesthagen)

Allemannsretten er viktig for vårt friluftsliv. Den gir oss rett til å gå fotturer i skog og fjell, gå på ski i marka om vinteren og sykle og ake og ri på stier og veier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett