Hopp til hovedinnholdet

Hva kan politiet beslaglegge når de mistenker oppbevaring av narkotika?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Ble for under en måneds tid pågrepet i min leilighet der jeg og min familie bor. Pågripelsen var på grunnlag av mistanke om besittelse av narkotika. Politiet tok da i beslag i blant annet mobil, regnskap og forskjellige nøkler. Nå har jeg fått grønt lys av etterforsker til og hente regnskapsboken og nøklene. Vet at politiet kan holde mobil i beslag til saken er dømt i retten, men hvis jeg 1. har nektet for og åpne mobilen 2. slettet alt innhold/tilbakestilt iPhone via iTunes 3. har nedbetaling og får over 1200kr regning i posten hver måned, med tanke på at alt innhold i mobilen er slettet og så er det absolutt ingen informasjon og få ut av mobilen, som da betyr at det ikke er en gjenstand politiet kan etterforske for bevis i saken. Og stemmer ikke det at politiet kun kan ta beslag i ting som kan gi saken bevis etter etterforskning?

Besvart 03.05.2019 21:15
 

Svar
Hei

Når politiet etterforsker saker hender det at de tar beslag i gjenstander de mener har verdi for etterforskningen. Dette har de hjemmel for i straffeprosessloven § 203. Dersom politiet antar at mobiltelefonen din har betydning som bevis, vil de kunne beslaglegge den frem til det foreligger en rettskraftig dom i saken.

Det forhold at du har slettet innholdet på mobiltelefonen vil kunne gjøre den mer interessant for politiet. De har sine metoder for å kunne gjenopprette innholdet i telefoner. 

Dersom du mener at politiet ikke har rett til å beholde telefonen din, kan du be om at de gjør en vurdering av om du kan få den tilbake. De vil da også kunne si noe om hvorfor de mener den har betydning som bevis, eventuelt bestemme seg for å returnere telefonen til deg.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett