Hopp til hovedinnholdet

Finnes det lovverk mot diskriminering?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg fikk praksisplass gjennom NAV på en matbutikk her hvor jeg bor. Her jobbet jeg kun to dager før arbeidsgiveren min sparka meg, fordi han hadde hørt rykter at jeg hang med folk i et rusmiljø. Jeg ble lei meg og sint, og følte meg diskriminert. Jeg var jo ikke i utgangspunktet fast ansatt, men det var dårlig gjort av han å hyre inn folk fra NAV, som oftest er i en vanskelig livssituasjon, for så å dømme dem. Vurderer også å skrive et leserinnlegg til avisa om dette... Finnes det noe lovverk rundt dette egentlig?

Besvart 13.05.2019 09:50
 

Svar
Hei
I Norge har vi lover som forbyr diskriminering!

Å forskjellsbehandle vil si å behandle en part dårligere enn en annen på grunn av personens funksjonsevne, religion, hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, kjønn, seksuell legning og kjønnsidentitet, leveform eller politisk orientering.

Jeg forstår at du er i kontakt med NAV mens du leter etter jobb, og at du fikk avtale om en praksisplass der du skulle jobbe i en butikk. 

NAV bruker praksisplasser når noen trenger hjelp for å komme i jobb.
Ved å være i praksis kan du få prøvd deg i arbeidsmarkedet og samtidig skaffe deg en referanse mens du søker jobb.
Dette skal være en reell arbeidssituasjon for deg, slik at du får vise deg frem på arbeidsmarkedet - samtidig som du får oppleve hvordan det å være arbeidstaker påvirker din hverdag.

Når en skal bli kjent med mennesker, enten det er i jobbsammenheng eller i privatlivet ,er det tilliten mellom oss som er en viktig faktor for hvordan samarbeidet eller kjennskapet vil gå videre.
Da er det uskrevne "lover og regler" som gjelder, om hvordan vi oppfører oss og hva vi sier til hverandre.

Har du hatt en samtale med din arbeidsgiver før du startet i praksis? Kanskje sammen med veileder fra NAV i tillegg?
Har dere snakket om hva du forventer av dette samarbeidet  - og hva som blir forventet av deg når du får anledning til å ha praksis i denne butikken?

Jeg kan forstå at du blir lei deg dersom du har fått skyld for noe du ikke har gjort, men fordi du har kontakt med personer som har rykte på seg for å gjøre ting som ikke er lov etter norsk lov eller ikke er akseptert som "vanlig" oppførsel.

Jeg vil oppfordre deg til å snakke med din veileder i NAV, og kanskje kan dere sammen ha et møte med arbeidsgiveren - der du ber om å bli sett på som deg, og den du er, og ikke personer som du kjenner.

For å få tillit må man bygge tillit,det er et samarbeid som går begge veier mellom to parter!

Vernet mot diskriminering i arbeidslivet  finnes i arbeidsmiljøloven og i likestillings- og diskrimineringsloven.

 

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering