Hopp til hovedinnholdet

Stoppet på moped med passasjer uten hjelm - fikk advarsel av politiet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg ble stoppet av politiet da jeg kjørte moped, fordi jeg hadde passasjer uten hjelm. De sjekket førerkort og spurte om adresse og telefonnummer. De sa at jeg slapp unna med en advarsel som de loggførte. Hva betyr dette? Får jeg brev hjem av politiet?

Besvart 16.05.2019 10:18
 

Svar
Hei

Når politiet sier til deg at du får en advarsel som de loggfører så betyr det at de noterer i politiets oppdragslogg at du har blitt stanset, hva som var situasjonen og at du har fått en advarsel. Dette gjør de for at dersom du blir stanset i en lignende situasjon senere så skal politipatruljen når de søker på deg kunne få opp at du tidligere har fått en advarsel slik at de kanskje gir deg bot neste gang. 

Når en hendelse blir loggført i oppdragsloggen så får man ikke noe brev i posten. Jeg tror heller ikke at de tar kontakt med foreldrene dine eller gjør noe annet siden de ikke sa noe om det til deg.

Jeg tror du kan slappe helt av i forhold til dette og være glad for at du bare fikk en advarsel. Husk på det neste gang du vurdere å la noen sitte bakpå mopeden. Det kan av flere grunner være lurt å la være, særlig dersom passasjeren ikke har hjelm.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Andreas (17) ble stoppet av politiet

Bakhodet til en gutt (colourbox.com)

Du har plikt til å oppgi personalia (navn, alder og bosted) til politiet når de ber om det, uansett om du har gjort noe straffbart eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet