Hopp til hovedinnholdet

Kan man kjøpe Cleye øyedråper uten resept?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, er det låft å kjøpe cleye øyedråper som gjør dine røde øyne hvite igjen rett fra apoteket eller må du legen la deg få låft å få det?

Besvart 20.05.2019 09:47
 

Svar
Hei gutt 15, og takk for at du skriver til ung.no!

Du trenger ikke resept for å kjøpe Cleye øyedråper, og kan dra ned på apoteket å kjøpe det selv. Hvis du ikke vet det selv, er det lurt å få sjekket ut hvorfor øyene er røde. så hvis du har øyesmerte, synsendring, fotofobi, kontinuerlig rødhet eller øyeirritasjon, eller dersom tilstanden forverres eller ikke viser tegn til forbedring etter 24 timer bør du kontakte lege.

Du burde ikke bruke det for ofte, ettersom det kan oppstå en "rebound effekt" ved langtidsbruk. Det vil si at du vil få røde øyne i en periode etter du slutter med det, ettersom karene i øyet (som er de som gjør dem røde) blir vandt til å få legemiddelet.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett