Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å gå med kniv til bunad?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som ønsker seg bunad, jeg har ikke vokst ferdig enda så kjøper meg ikke en enda, men jeg lurer på noe når det kommer til bunad. Jeg kommer til å kjøpe en nordmørsbunad herre, på den bunaden følger det med en kniv, er det lov til å gå med en kniv (si f.eks. i 17. mai tog hvor det er mange mennesker) det er jo en del av bunaden? hvordan er reglene når det kommer til å gå med en kniv?

Besvart 21.05.2019 21:08
 

Svar
Hei

Så gøy at du ønsker deg bunad! 

Som du sikkert er kjent med er det forbudt å gå med kniv offentlig, og det kan straffes. Det er likevel lov å gå med kniv til bunad, da det regnes som et "aktverdig formål". På samme måte er det lov å bære kniv dersom det er til bruk i jobb, i forbindelse med friluftsliv eller det er nødvendig for å utføre andre vanlige oppgaver. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Faglig hjelp/bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om faglig hjelp/bistand