Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kona sliter mye økonomisk og i tillegg sliter jeg med psykisk helse

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og kona sliter mye økonomisk og i tillegg sliter jeg med psykisk helse. Jeg prøvd å få hjelp for min psykisk helse uten å få noe stort hjelp ut av det. I det siste har jeg begynt med selvskading, men jeg vil ikke søke om hjelp lenger fordi jeg er redd for å miste barnet vårt hvis jeg søker om hjelp for min psykisk helse. Fordi jeg vet at i noen saker så er barnet tatt fra foreldrene fordi enten en av dem eller begge to har slitet med psykisk helse. Hva bør jeg gjøre? Har dere noen gode råd?

Besvart 26.05.2019 15:31
 

Svar
Hei gutt 19 år. 

Hvis man sliter økonomisk og og strever med den psykiske helsen må man få hjelp! 

Du skriver ikke hvilken hjelp du har prøvd å få. Du kan ta kontakt med fastlegen for å få en vurdering. Hvis du klarer å være helt ærlig, at du ikke pynter på situasjonen, vil legen henvise deg til hjelp. Det kan være en kommunal hjelpetjeneste som Rask psykisk helsehjelp, eller kommunal psykisk tjeneste eller distrikts psykiatrisk poliklinikk. Det er ikke noe vente med. Jo tidligere du får hjelp, jo raskere vil du komme deg og få det bedre med deg selv. 

Du kan også kontakte helsestasjon for ungdom. Ved noen helsestasjoner for ungdom finnes det fagfolk som har spesialutdanning innen psykisk helse. 

Når det gjelder økonomien, kan du/dere kontakte det lokale NAV kontoret og få en time med en veileder der. Det kan være at dere har rett til utvidet stønad i og med at dere har et barn. 

Hvis kona di er frisk, vil ikke barnet deres bli tatt fra dere. 

Ikke vent, ta tak i dette i morgen tidlig! Gi deg selv en sjanse til å få god hjelp! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand