Hopp til hovedinnholdet

Hvordan takle uønsket oppmerksomhet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg var russ nå dette året. På 17.mai hadde jeg stilt meg opp i russetoget, og sto å snakket med en venninne av meg. Plutselig kjente jeg at noen kløp meg i baken, og jeg snudde meg kjapt. Jeg kjente ikke fyren, men han var russ. Jeg stirra på ham med et uttrykk som tydelig viste ubehag, men han hadde bare et ekkelt halvveis smil å gi tilbake. Jeg snudde meg tilbake til venninnen min, og fortalte at en fyr nettop kløp meg i baken. Hun kjente ham heller ikke, så vi sa ikke noe. Jeg er kjent blant mine venner og bekjente for å være ei med bein i nesa og som er brutalt ærlig, men i denne situasjonen så frøs jeg helt og klarte ikke å få meg til å si noe til han fyren. Dette er en helt uvanlig følelse for meg. Jeg og vennene mine flyttet oss midt inn i toget, og ikke lenge etter så kommer kompisen til han som kløp meg bort til meg. Han spør meg om jeg vil ha rulleplass, jeg sier pent nei mange ganger. Han var veldig innpåsliten hele toget... Hvordan kan jeg takle dette?

Besvart 12.06.2019 21:06
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer deg sent. 

Noen ganger er det ikke så lett å vite hvordan man skal eller bør reagere i slike situasjoner. Men det er helt klart OK å si ifra når man opplever uønsket oppmerksomhet på denne måte. Likevel er det enkelt å forstå at du frøs til eller ikke rakk å reagere ordentlig. Det er selvfølgelig ikke greit at noen gjør dette, og det er også en god ting å ha som vane å si tydelig i fra når slikt skjer. Likevel må du ikke klandre deg selv for at du i denne situasjonen frøs til. Så lenge du selv føler at du kan og klarer å være klar på dine grenser så er det det viktigste, selvom man noen ganger blir satt ut av slikt. Prøv heller å øve deg på å si ifra når du opplever slikt, for det er helt klart viktig og fint å si ifra. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering