Hopp til hovedinnholdet

hvor gammel jeg må være for å jobbe som frivillig

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg lurte på om hvor gammel jeg må være for å jobbe som frivillig. Jeg har hørt at det er 16, er det sant?

Besvart 12.06.2019 12:36
 

Svar
Hei


Så hyggelig at du vil bli frivillig og hjelpe andre. Noen steder må man være over 18 år, mens andre steder kan man være 16. Du må nesten bare lete litt rundt og se hva som finnes. Under ser du noen eksempler på de som formidler frivillig arbeid. Kanskje er det noe her som passer for deg? 

  • Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag. Her kan du se oppdrag fra frivillige organisasjoner, frivillighetssentraler, menigheter og kulturfestivaler der du bor. Her kan du søke ut fra hvor du bor, og finne noe du synes virker interessant. Du melder interesse via nettsiden. 
  • Frivillighetssentral der du bor. Eksempler på oppgaver kan være turvenn, besøksvenn, butikkvenn, snømåking, hagestell og leksehjelp. 
  • de Kors trenger frivillige i arbeidet de gjør. Aldersgrensen for å jobbe som frivillig varierer fra aktivitet til aktivitet, men starter på 13 år. Røde kors har lokallag, så du kan mest sannsynlig jobbe i nærheten av der du bor. 
  • Redd barnaHvis du har lyst til å jobbe med barn, er kanskje frivillig arbeid hos Redd Barna noe for deg? Du kan engasjere deg som frivillig på asylmottak og bidra med å lage aktiviteter for barn og unge. Redd barna trenger også frivillige som kan hjelpe til med leksehjelp og være med på aktiviteter for flyktningbarn som har kommet til Norge. Den første tiden i et nytt land kan være vanskelig for unge, og her kan du hjelpe til med å være en kontakt til det norske samfunnet. 

 

Les også mer i artikler under svaret. 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid