Hopp til hovedinnholdet

Ukomfortabel når jeg så en dame sole seg toppløs. Hvorfor det ?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, da jeg var på en ferie, så jeg noe uvanlig. Jeg var på en strand og alt var normalt, helt til jeg så en dame sole seg uten bh. Hun solte seg med puppene ned så man kunne ikke se noe. Det er greit nok det, men plutselig reiste hun seg sånn at puppene var helt synlige, da ble jeg litt ukomfortabel. Hvorfor ble jeg det? Hvorfor er det sånn at menn kan gå toppløse og ikke damer? Hvorfor var det ukomfortabelt når hun viste puppene? Halve jordas befolkning har dem jo.

Besvart 25.06.2019 12:16
 

Svar
Hei

Det kan være mange grunner til at vi ikke er helt fortrolig med toppløssoling hos damer.

Litt historie om toppløssoling.

Det er lenge siden kvinner solte seg toppløse. Det begynte i Frankrike på 60 tallet. På 70 tallet solte  så godt som alle seg toppløse som en del av kvinnefrigjøringen. 

Det er i dag uvant å se kvinner vise seg toppløse så det er uvant for dere som er ungdom i dag. Det er deler av kroppen mange forbinder med erotikk og helt andre ting en menns bryster. 

Tenk etter hva som var tankene dine når du så henne være toppløs. Som du selv beskriver hvorfor reagerte du. Du står helt fritt til å mene hva du vil om toppløs soling hos kvinner.

Det kan være fint om du har gjort deg opp en mening i forhold til det da det ser ut til å være en trend som er på veg tilbake. 

Her er det ingen fasitsvar. Vi har alle ulike grunner for våre reaksjoner. Håper du har fått en variasjon på toppløssoling.

Jeg har lagt med en undersøkelse som du kan bli med å stemme i. Der kan du se flere argumenter for og imot. Mulig du kan finne en forklaring på din reaksjon der. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit at jenter soler seg toppløs?

Bør jenter dekke til puppene på stranda, eller er det greit å vise dem frem? Del med oss hva du synes! Nyt solen, men pass på huden i sommer

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering