Hopp til hovedinnholdet

Blir berørt uten at jeg vil det!

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. For to år siden gikk jeg i klasse med en gutt som alltid berørte meg, og dette hadde ikke jeg lyst til, men selv om jeg sa nei stoppet han ikke. Han kom alltid med kommentarer om kroppen min og spurte seksuelle spørsmål, og det eneste jeg svarte var at han skulle slutte, noe han ikke gjorde. Han stirret på meg 24/7 og dette pågikk hele året. Han har nå begynt å sende meg meldinger hvor ha prøver å tvinge meg til å la han komme til meg, så jeg blokkerte han. Og nå har jeg fått vite at vi begynner i samme klasse igjen, og jeg vet det kommer til å skje igjen. Hva kan jeg gjøre med situasjonen når jeg ber han om å slutte ikke hjelper?

Besvart 20.08.2019 11:44
 

Svar
Hei

Det er flott at du har blokkert han og sagt i fra til han om at du ikke liker det han gjør. Jeg vil anbefale deg å snakke med lærer eller rådgiver på skolen så raskt som mulig hvis han starter å gjøre det igjen. Dette må tas tak i med en gang, og du skal ikke gå et skoleår til der han trakasserer deg seksuelt!

Hvis han ikke holder opp så er det skolen som må reagere. Det er derfor viktig at du forteller lærer eller rådgiver hele historien om hvordan det har vært. Skolen er pliktig til å gjøre noe. 

Si i fra så raskt som mulig hvis han starter å kommentere kroppen din eller berører den slik at du skal slippe å bli seksuelt trakassert på skolen! Dette er alvorlig og må taes tak i fra skolens side hvis han ikke respekterer dine grenser. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering