Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg lære mer om politikk?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil lære mer om politikk, men hvordan? Vi lærer nesten ingen ting på skolen, og det jeg finner på nett har masse vanskelige ord, så jeg skjønner ingen ting. Har dere noen tips til sider jeg kan besøke?

Besvart 05.09.2019 11:59
 

Svar
Hei

Så gøy at du har lyst til å lære mer om politikk! Det første jeg vil si er at det kan være lurt å se litt på nyheter, dagsrevyen, debatter og andre ting på TV som handler om politikk. Det er veldig mye politiske temaer og ting som diskuteres på TV, og på den måten kan du på en rolig og forsiktig måte hvor du kan sitte og se på og ta til deg nye ting.

Det kan også være lurt å besøke vg.no, dagbladet.no, nrk.no og klikke seg videre på sidene som handler om politikk. Eller så er det lurt å besøke hjemmesidene til de forskjellige partiene i Norge. Det kan være fint å vite at alle partiene også har ungdomspartier som er ungdomsdelen av partiene. For eksempel har Arbeiderpartiet en ungdomsdel som heter AUF, Høyre sin ungdomsdel heter Unge Høyre, og Senterpartiet sin ungdomsdel heter Senterungdommen. Ungdomspartiene er åpne for alle som ønsker og der er det medlemmer som er fra 12-13 år og opp til rundt 30 år. 

Når du er over 15 år velger du selv om du vil melde deg inn og ut av foreninger og organisasjoner, inkludert politiske partier. Melder du deg inn i et politisk parti og deltar aktivt på partimøter, får du muligheten til å påvirke hva partiet skal jobbe for i ulike saker. 

Før et valg deltar mange av partienes medlemmer i valgkampen. Noen står på stand for å informere om partiets politikk, noen skriver debattinnlegg, mens andre utvikler kampanjer i sosiale medier.

Her kan du lese mer om de forskjellige ungdomspartiene og klikke deg videre inn på deres hjemmesider.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hva er demokrati?

Stortinget i Oslo (colourbox.com)

Norge regnes som et av de mest demokratiske landene i verden. Men hva er egentlig et demokrati, og hvordan kan du være med å påvirke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn