Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil melde meg inn i et ungdomsparti, men vil ikke si det til hjemme

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, gutt 16 år her. Jeg ønsker å bli medlem i et ungdomsparti, selv om jeg er ganske skeptisk til hvordan miljøet i partiet er. Mitt problem er at jeg vil helst holde familien min unna politikken for å unngå uenigheter i familien. Men for å bli medlem i et ungdomsparti må man betale en sum i året, som blir vansklig å skjule fra familien. (Beklager for eventuelle skrivefeil) Alle svar blir satt stor pris på, takk.

Besvart 10.09.2019 17:42
 

Svar
Hei

Så flott at du ønsker å involvere deg i politikken. Verden trenger ungdommer som ønsker å være med og forme samfunnet vi lever i nå og for fremtiden. Du er over 15 år og har derfor mulighet å melde deg inn i et politisk parti uten at dine foreldre gir tillatelse. Kontingenten til ungdomspartier er som regel kun et symbolsk beløp, så jeg tenker det vil være mulig å betale denne uten at noen andre får vite om det. Er du i tvil, kan du kanskje ta kontakt med det aktuelle partiet og spørre hvilke løsninger de har for innbetaling, og om de kan hjelpe deg å være anonym.


Samtidig er det viktig at du er i et miljø du trives i og der du kan bidra på en måte som er både bra for deg og for partiet. Du skriver ikke hvorfor du er skeptisk til miljøet i det aktuelle partiet, men det er kanskje fint å ta en ekstra runde med deg selv på om du har lyst å bli medlem på de premissene. 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du politisk engasjert? Bli med i et ungdomsparti

Sandra Borch (Sp) på talerstolen i Stortingssalen (Foto: Stortinget)

Ungdomspartiene er en viktig arena for deg som vil engasjere deg i politikk. Her møter du andre unge som deler ditt politiske syn, og du kan være med å bestemme hva partiet ditt skal jobbe for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn