Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg diskriminert av læreren min.

Annet 13 år
 

Spørsmål

jeg er en same som føler meg veldig diskriminert og krenket av tysklæreren min. Jeg tror han holder til samme familietre som Hitler fordi han er skikkelig nazi mot samer! Han sa at jeg må dø og sånt. Jeg liker ikke disse ordene, jeg har tenkt på å bytte skole eller snakke med en annen lærer men jeg er ikke helt sikker. Jeg har tysk som språk og tenker kanskje på å bytte? mvh en same som ike har det greit.

Besvart 09.09.2019 13:16
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Det er leit å høre at du opplever diskriminering fra din lærer! Som elev har du rett til å ikke oppleve diskriminering og rasisme fra noen på skolen, hverken elever eller lærere. 
 
Det du forteller er veldig alvorlig, og jeg vil gjerne at du går helsesøster eller rådgiver på skolen og forteller hva som har skjedd, slik at du kan få støtte og hjelp raskt. 
 
Du har all grunn til å være stolt av din bakgrunn, ikke la noen ta det fra deg. 
 
Lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Samer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samer