Hopp til hovedinnholdet

Hvem betaler for porto ved sending av pakker?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Fikk tilsendt en pakke jeg hsdde kjøpt av ei frs ei anna by. Jeg betalte summen til hu og fikk pakken i posten, fin og brukbar. (Jakke). Men på pakka sto det "porto kontrollert, underfrankert sending". Jeg har ikke fått regning på noe som helst med pakken. Betur det at avsender har det ellr vil det komme til meg senere? Avsender står ikke på pakken, men jeg vet hvem deg var. Havner jeg i trøbbel eller noe?

Besvart 13.09.2019 12:29
 

Svar
Hei

Du vil ikke komme i trøbbel. Ifølge posten så betyr dette at det er betalt for lite for å sende pakken. Dette må avsender betale. Hvis de ikke vet hvem det er, så kan det være at du må betale. Da kommer de til å sende en faktura hjem til deg. Hvis de sender deg en faktura, er det viktig å betale denne. Om du hadde avtale på at selger skulle betale for sendingen, så kan du be om å få pengene tilbake fra selger.


Håper dette var til hjelp. 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine