Hopp til hovedinnholdet

Hvordan takle at andre i klassen bruker homo og gay som skjellsord?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hallo! Jeg er 13, lesbisk, og veldig fornøyd med det. Men i klassen min har vi noen idioter som bruker homo og gay som skjellsord. Det er veldig trist å høre på, selv om de kanskje ikke mener det sånn, men ingen liker likevel å høre sine innerste tanker og følelser fremstilt som stygt? Jeg har lyst til å slå dem, eller irettesette dem, men det er jo selvfølgelig ikke lov. Det eneste som hjelper er å slenge skoene mine uten hemninger. Har dere noen tips til hvordan jeg kan få dette under kontroll, så jeg ikke må kjøpe nye sko hver måned? Takk for hjelp

Besvart 17.09.2019 11:28
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du reagerer på dette og uansett om en er hetro eller homo så er det ikke akseptabelt å bruke disse utrykkene som skjellsord.
Du er trygg på den du er men vet ikke hvordan du skal takle din frustrasjon over dette. Jeg vet ikke om du er åpen om at du er lesbisk eller om dette er noe du holder helt for deg selv? Kunne det være en ide å ta dette opp med lærer og fått hatt en diskusjon generelt om dette i klassen? Det er sikkert ikke bare du som reagerer på denne språkbruken og ukulturen. Alle skal ha et godt skolemiljø uten mobbing men det er det ikke her. Jeg tenker at hvis temaet blir tatt opp på en grudnig måte og blir diskutert så kan dere komme frem til noen regler for hva som er akseptabelt og hva som ikke er tillatt. Det første du bør ta fatt i er å bevisstgjøre lærerne dine på dette å få dem til å ta opp temaet.
Håper dette gav deg noen ideer til hvordan du kan ta opp problemet ditt.

Ta gjerne kontakt igjenn.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Homofobi i skolegården

Jente siffer aleine på en benk (colourbox.com)

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering