Hopp til hovedinnholdet

Hvem får politikerne betalt av? Får jeg betalt for å starte et parti?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Har lyst til å starte et parti og det jeg lurer på er: *Hvem får politikerne betalt av. *Får jeg betalt av å starte mitt eget parti? Takk. :)

Besvart 23.09.2019 09:11
 

Svar
Hei

Så spennende at du ønsker å startet et parti. I artikkelen under står det litt om hva du må gjøre for å registrere et parti. Ett av kravene er at du trenger underskrift fra 5.000 personer med stemmerett ved Stortingsvalget. Dersom du innfrir alle disse kravene, og får meldt inn et nytt parti kan du søke om å få økonomisk støtte.

Ung.no har ingen i fagpanelet med detaljert kjennskap til hvordan utbetaling til politikerne fungerer, og vi kan ikke svare på om du vil få lønn. Jeg anbefaler deg å lese denne lov-paragrafen, som sier noe om hvordan politiske partier får økonomisk støtte. Et annet forslag er å snakke med en lærer, eller politikere i ditt nærmiljø, for å lære mer om hvordan danne et nytt parti og økonomisk støtte av disse. 

Hilsen
Redaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å registrere et parti

Mitt eget parti (colourbox.com)

Savner du et parti som passer for deg? Kanskje ønsker du å starte ditt eget politiske parti? Det er noen krav du må fylle først.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn