Hopp til hovedinnholdet

Kommer det til å bli krig i Norge? Er kjemperedd. Vil ha få det ut av hodet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er kjempe redd for at det skal komme krig i Norge, leste på VG det med Russland osv.... og at det noen i USA hadde advart norske soldater om å være ops på krig, har du hørt om det? Kommer det til å komme krig og hvordan kan jeg få det ut av hodet

Besvart 01.10.2019 11:21
 

Svar
Hei
Takk for spørsmålet. Det har alltid gått i bølger at naboland ikke er enige i alt naboen gjør. Vi, Norge passer på grensene våre når Russland har øvelser i nord. Det er avklart med Norge om trening nær vår grense og norske befal passer på at alt går riktig for seg. 
Det samme er tilfelle når vi har øvelse. Mye av øvelsene er å vise fram hva vi har som kan forsvare vårt land og vi som bor her.  
Vi lever jo på en klode hvor det er krig i andre deler av verden, men vi får det inn i stuen vår hver dag gjennom media. Dette kan føre til at man kan tenke at det snart kan bli krig her også.
Ja, jeg har hørt på nyheter at Norge  må være obs. Det  har jeg hørt så  mange ganger så det jeg tenkte var at norske soldater kunne bli sendt til andre land for å hjelpe til. 

Sjansene for at det blir krig i Norge tenker jeg er liten. 

Vi er medlem av noe som heter Nato  hvor mange land samarbeider. Det skal sikre at vi kan leve i fred her i Norge.

Det er også slik at hele Europa jobber sammen for at det skal være fred i Europa.

De tankene og refleksjonene du har sier noe om at du er nesten voksen. Du kan reflektere og se konsekvenser av hva som foregår i verden mye lik det voksene gjør.

For å få innspill i forhold til det du er redd for tenker jeg det kan være fint å snakke med en voksen. Helsesykepleier på skolen kan være en som kan hjelpe deg med å sortere og reflektere sammen med deg.

 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred