Hopp til hovedinnholdet

Hvordan melde meg inn i et politisk parti?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg bor i Skien og er en jente på 15 år som ønsker å melde seg inn i politisk parti da dette er noe jeg engasjerer meg i. Problemet er bare at jeg ikke vet hvordan jeg skal melde meg inn? Vet dere noe om dette, som hadde vært nyttig for meg å vite. Takk på forhånd:)

Besvart 08.10.2019 11:25
 

Svar
Hei

Så flott at du ønsker å melde deg inn i et politisk parti. Vi har ingen i fagpanelet med detaljert kjennskap til hvordan selve innmeldingen skjer, men jeg har noen tips: 

Siden du er 15 år, er det ganske normalt å melde seg inn i et av ungdomspartiene. Alle de store partiene i Norge har egne ungdomsparti. I artikkelen som ligger vedlagt er det en liste over nettsidene til disse. Der finner du informasjon om hvordan du melder deg inn, eller du finner informasjon om hvem du kan kontakte. 

Du velger selv hvor mye du vil engasjere deg i partiet. Noen er passive medlemmer, som vil si at de ikke er like aktiv med i møter eller andre aktiviteter, men dersom du selv ønsker å bidra og påvirke politikken er dette en gylden mulighet. Det beste er å ta kontakt med noen i det partiet du ønsker å bli medlem av.

Vet du ikke hvilket parti du vil melde deg inn i? Les litt mer på hjemmesidene deres, eller spør noen du kjenner som er politisk aktiv. Husk at du må velge det partiet som du føler passer best for deg, og at dette er ditt eget valg. 

Hilsen
Redaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du politisk engasjert? Bli med i et ungdomsparti

Sandra Borch (Sp) på talerstolen i Stortingssalen (Foto: Stortinget)

Ungdomspartiene er en viktig arena for deg som vil engasjere deg i politikk. Her møter du andre unge som deler ditt politiske syn, og du kan være med å bestemme hva partiet ditt skal jobbe for.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hvordan kan du påvirke?

Megafon (colourbox.com)

Er du engasjert i en sak som du mener får for lite oppmerksomhet? Eller synes du politikerne burde prioritere annerledes? Du har muligheten til å påvirke dette. Her får du noen tips til hvordan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn