Hopp til hovedinnholdet

Tilbyr skolen min førstehjelpskurs?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går vg2 Ambulansefag, og synes det er veldig interessangt! Neste år vurderer jeg lærling, men også å blir frivillig for Norsk Folkehjelp Sanitet, ser ett av kravene er autorisert førstehjelpskurs eller noe slikt.. Får jeg dette kurset igjennom skolen, eller må dette taes utenfor? Førstehjelp er jo en stor del av hverdagen til ambulansearbeidere og skoledagene våre.

Besvart 09.10.2019 00:17
 

Svar
Hei

Såvidt vi vet tilbys førstehjelpskurs ofte for elever i ambulansefag, men vi kan ikke si noe sikkert om akkurat hvordan dette gjøres eller om det tilbys på skolen der du går! 

Så her bør du rett og slett kontakte skolen din og høre om dette er noe som vil bli arrangert, eller hvor du får tatt det! Det er nok gode sjanser for at skolen din vil arrangere dette, men du må høre med dem! 

Ellers vet vi at f.eks Røde Kors og andre organisasjoner arrangerer dette. Gjør et Google-søk, og se om du finner noe i nærheten av deg som er autorisert. Men snakk med skolen din først, og hør hvilke muligheter du har!

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid